Fler förebilder skapar fler framtida damhockeyspelare

Ju fler idrottsliga förebilder barn och ungdomar har, desto större sannolikhet att de själva ser en framtid som idrottare.

Detta är ett faktum som bekräftas av en undersökning utförd 2021 av Kantar/SIFO på uppdrag av DHL och SDHL: Bland de flickor som har en kvinnlig hockeyidol tror 75% att dem som vuxna kommer spela hockey. Samma siffra för tjejer som inte har en kvinnlig hockeyidol är 37%.

Som huvudsponsor av Svenska Damhockeyligan har DHL därför tagit fram SDHL-coach: För att skapa fler kvinnliga hockeyförebilder; för att fler tjejer ska fortsätta spela hockey längre; för att vi vill bidra till en ljus framtid för svensk damhockey och SDHL.

I övrigt vill vi rikta ett stort tack till SDHL-spelarna Ebba, Hanna, Linnea, Magdalena, Frida, Hanna, Johanna, Thea, Isabell, Lovisa, Miriam och Josefin som med stort engagemang tagit sig an uppgiften att coacha framtidens hockeystjärnor. Att bjuda på er själva och er fritid så som ni gör för att stötta unga hockeyspelande tjejer placerar er och SDHL i en helt unik position i dagens kommersiella idrottsvärld. Ni är våra förebilder. Stort tack!

Läs mer om DHL sponsorskap.

Läs mer om undersökningen.